Уважаван гинеколог изнасилвал дете от семейството години наред, залъгвал го с игри

Акушер-гинеколог, практикуващ в американския щат Вашингтон, е обвинен в системно изнасилване на непълнолетна жена, член на  неговото семейство, което, според прокурорите, продължавало повече от шест години.

51-годишният Вулин Та е обвинен в изнасилване на член на семейството повече от 15 пъти в джакузи, когато момичето е било само на 11 години или дори по-младо. 

Жертвата, която все още е непълнолетна, е разказала на полицията, че лекарят й купувал видеоигри, за да я спре да разказва на някого за предполагаемото сексуално насилие. 

Според съдебните документи злоупотребата е извършена между 2017 г. и 2024 г., като последното сексуално насилие се е случило в началото на април, съобщи Fox 13 Seattle .

Твърди се, че сексуалното насилие е започнало, когато Та е придобил навика да следва жертвата, след като тя си взимала душ. Тази злоупотреба продължила още няколко години, само за да ескалира, когато в дома на семейството било монтирано джакузи, според съдебните документи.

Не се разгласява каква точно е връзката между жертвата и гинеколога. 

Когато полицията попитала жертвата колко пъти е била изнасилена в горещата вана, тя казала „повече от 15“ пъти и повече от 20 пъти от 2019 година насам.  

Жертвата също така казала на полицията, че Та ѝ купувал най-новите видео игри в замяна на мълчанието ѝ, се казва в съдебните документи. 

Тя показала на властите списък от шест разписки за видеоигри, купени през 2022 г. – всички с посочения адрес за фактуриране на Та – и им каза, че това са били дни, когато Та я е изнасилил. 

Жертвата се опитала няколко пъти да откаже предложенията на Та за видеоигри в замяна на секс, но „ той така или иначе просто ще ме принуди да купя артикулите и да правя секс с него“, съобщава Kitsap Sun.

Службата на шерифа на окръг Кицап арестува Та на 12 април в дома му за 1 милион долара в Бремертън, Вашингтон. 

Правни документи онлайн показват, че съпругата на Та, с която той живее, е подала молба за заповед за гражданска защита на 15 април във Върховния съд на окръг Кицап. 

След това тя е подала молба за развод на 19 април.  

Та е в ареста в затвора на окръг Кицап. Той не се призна за виновен и процесът срещу него е насрочен за 28 май. 

Ta е изправен пред доживотен затвор и 80 000 долара глоба, ако бъде осъден.

 

Сподели