Плажуващите у нас ликуват след тези думи на Евтим Милошев за цената на чадъра и шезлонга

Служебният кабинет е малко като сираче – никоя политическа сила не го припознава и всички политици казват, че нямат нищо общо с него. Но това си има и своите предимства, защото ние, членовете му, нямаме политическа обвързаност“, това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев.

За своето собствено назначаване на поста Милошев, който е филмов и тв продуцент, каза, че това е станало по лична покана на премиера Димитър Главчев, с когото се познават от години. Той го е поканил да оглави министерството, казвайки му, че има нужда от него.

Евтим Милошев, Снимка: Георги КОЛЕВ,

„Работодателите в туризма имат задължението да създадат такава работна среда на своите кадри от трети страни, така че те да останат тук, а не да ползват България като място, от което да отидат в друга страна от Евросъюза“, каза министърът по повод на извоюваната през седмица промяна в Закона за чужденците в Република България, която улеснява влизането в страната на работници от трети страни.

„Това беше успех на гражданското общество. Не съм направил нищо повече от това, което смятах, че трябва да се направи. Обадих се на много депутати, убеждавах ги“, каза Милошев в предаването на bTV „Защо, господин министър“.

Цените на чадърите и шезлонгите са предмет на самите концесионни договори и договорите за наем на плажове. Те са пределни и не може да се надхвърлят, така че това лято няма как да са по-скъпи„, каза още туристическият министър.

Евтим Милошев издаде какво ни чака по плажовете това лято! Беснее заради удавниците

Друг проблем, който са посочили пред него концесионерите и наемателите, засяга новата наредба за водно спасяване, приета в последните дни на предходния кабинет.

„Тази наредба има нереалистични изисквания и браншът иска да влезе в сила от 1 януари догодина, а не сега, защото те са почнали да се подготвят за сезона още през април, когато е действала старата наредба.

Утре се срещам със здравния министър Галя Кондева, за да може да уредим поне започналите взамиоотношения на концесионерите да се довършат по стария ред“, каза Милошев.

Сподели